Kontakt

Skruvs barnverksamhet håller till i ABF-huset på Spånehusvägen 47 i Malmö. (Denna adress får inte användas för korrespondens.) För frågor om barnverksamheten kontakta verksamhetsledaren Liliya Nicolaidis via e-post på adress liliya.nicolaidis(a)skruv.org eller på telefon 073-738 63 03 eller samordnaren Nuria Bönnemark via e-post på adress deti(a)skruv.org eller på telefon 076-224 82 64.

Foto: Andreas Nicolaidis.

Här är vi som leder barnverksamheten:

[accordion]
[toggle title=”Liliya Nicolaidis”]

Verksamhetsledare

Liliya har examen från lärarhögskolan med inriktning på matematik och informatik. Hon har gått kurser för att leda stora barn- och ungdomsevenemang samt vidareutbildning för lärare. Liliya har arbetat som pionjärledare, organisatör och pedagog samt lågstadielärare. Hon har totalt 14 års erfarenhet av pedagogiskt arbete och är mamma till två barn: en flicka född 1991 och en pojke född 2004. För närvarande arbetar Liliya som modersmålslärare i ryska i skolorna i Malmö stad.

[/toggle]
[toggle title=”Marina Pavlova Kjems”]

Pedagog, barnverksamhetens metodikexpert

Marina har lingvist- och lärarexamen cum laude från fakulteten för romanska och germanska språk vid Voronezjs statliga universitet med inriktning på lingvistik och interkulturell kommunikation och med engelska och franska som språk. Dessutom har hon lärt sig undervisa i ryska som främmande språk. Under fem år undervisade hon barn i engelska som privatlärare. Hon har undervisat i engelska för andraårsstudenter med icke-filologisk inriktning och för vietnamesiska kemistudenter vid Roskilde universitet. Har examen från Roskilde universitet och är behörig lärare i engelska och franska på högstadiet och gymnasiet i Sverige. Har arbetat som pedagog på en förskola i Malmö. Marina är gift och har två döttrar, födda 2006 och 2008.[/toggle]

[toggle title=”Maryna Mykhatska”]

Regissör och organisatör av större evenemang, ledare för teatergruppen för vuxna

Maryna Mykhatska blev civilingenjör vid Kievs polytekniska universitet 2007, men sin fallenhet har hon hittat på det kulturella snarare än det tekniska området.

År 2009 avlade hon examen vid Kievs kultur- och konstuniversitet som regissör för underhållning och stora tillställningar. Hon har arbetat i sju år med att ordna stora evenemang, bland annat två år som regissör och manusförfattare på det ukrainska barnteveprojektet Krok do zirok (Ett steg mot stjärnorna).

[/toggle]
[toggle title=”Olga Korolenko”]

Instruktör för grupperna för tidig inlärning

Olga är utbildad jurist, men hennes huvudsakliga sysselsättning just nu är att uppfostra sin lilla dotter (född 2008). Är intresserad av metodik vad gäller barns tidiga utveckling och metoder för att undervisa i ryska på ett lekfullt sätt. För Olga är det väldigt viktigt att hennes lilla dotter i framtiden kan tala ryska, läsa och i bästa fall skriva korrekt. Därför lägger hon ner mycket kraft på allsidig utveckling av sin dotter och anser att en harmonisk utveckling av barnens färdigheter är särskilt viktig i flerspråkiga familjer. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper med de blivande underbarnens föräldrar på lektionerna i vuxencirkeln.

[/toggle]
[toggle title=”Elena Bibanina”]

Pedagog

barn-els

Barn hör ljud och leker med dem: härmar på sitt eget sätt, sätter in dem i sina egna sånger, dansar till dem, bekantar sig med naturen och människor med hjälp av ljuden, och uttrycker sina känslor.

Vid valet av material för de etnokulturella lektionerna strävar Elena efter att utveckla barnens individuella egenskaper fullt ut. Därför leds de yngsta barnen in i musikens värld, de något äldre barnen lär sig att orientera sig i den, och de äldsta barnen lär sig att skapa egna verk av musikaliska element.

I Elenas liv har musiken varit närvarande sedan den tidigaste barndomen. Först lyssnade hon på hur hennes storebror lärde sig spela piano, sedan, från fem års ålder, gick hon själv på musikskola. De sista åren på musikskolan ledde hon ungdomsunderhållningsorkestern på Barn- och ungdomskreativitetspalatset i Sevastopol. Efter examen från musikskolan arbetade hon på en förskola som musiklärare, som ledare för en vitrysk folkmusikkör, och studerade parallellt vid Minsks kulturinstitut. Därefter kom hon in på Krims (Tauriska) nationella universitet och bedrev där utbildning inom ett helt annat område än musik för att försörja sig, men deltog under tiden professionellt i studentkören.

Elena Stepanovna sjunger folkmusik, klassiskt, populärmusik och jazz, spelar flera olika instrument och tillämpar gärna dessa kunskaper i klassrummet på Skruvs barnverksamhet.

[/toggle]
[toggle title=”Jenny Gorstein”]

Pedagog

Jenny har genomgått gymnasiet med matematisk-ekonomisk inriktning och pedagogiska kurser vid Kirovograds statliga lärarhögskola, arbetat som lärare i matematik och matematiklärare i femte till åttonde klass. Fördjupad kunskap om matematik och datavetenskap fick Jenny på Dnepropetrovsks nationella gruvuniversitet vid fakulteten för elektromekanik.

Jenny har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, som hon förvärvat under mastersutbildning inom service management, och som klasslärare i skolan.

Jenny är gift och har en son år född 2005 och två bonusbarn (födda 2003 och 2005). Tillsammans med sin man engagerar hon sig mycket i barnens allsidiga utveckling.

För närvarande håller Jenny på att avsluta sin utbildning vid Lunds universitet.

[/toggle]
[toggle title=”Anna Bülow”]

Pedagog

Anna har examen från filologiska fakulteten vid Sumys statliga universitet med engelska och tyska som huvudämnen, med rätt att undervisa i främmande språk för barn i grund- och gymnasieskolan. Specialist. Har tre års erfarenhet av handledning i engelska av barn i olika åldrar 3 år. Har genomgått praktik på Alexandergymnasiet i Sumy.

[/toggle]

[toggle title=”Alevtina Nagel”]

Pedagog

Alevtina har examen (2012) från filologiska fakulteten vid statliga Lomonosovuniversitetet i Moskva med inriktning filolog, lärare i engelska och utländsk litteratur. År 2010 praktiserade hon på European Business School i London. Har varit handledare i engelska för både skolbarn och vuxna. Hon har även arbetat som engelsklärare vid fakulteten för biologi vid Lomonosovuniversitetet. För närvarande studerar hon svenska språket och arbetar som barnflicka.

[/toggle]

[toggle title=”Anastasia Mokhovikova”]

Ledare för danscirkeln

aam

Anastasia har upp till vuxen ålder hållit på med musikteater för barn och där ägnat sig åt koreografi, sång och skådespeleri. Hon har deltagit i musikföreställningar, konserter och festivaler. Anastasia har spelat piano i musikskola och varit körsolist. Hon har länge varit vokalist och dansare i en dansgrupp.

Anastasia har en magisterexamen i ekonomi.

[/toggle]

[toggle title=”Aleksandra Romanova”]

Pedagog, psykolog

aro

Aleksandra föddes i Moskva och gick där i skola med inriktning på engelska språket samt i konstskola. Därefter läste hon till psykolog på en privat högskola. Efter avslutad högskoleutbildning arbetade hon i nio år på Centret för psykologisk och pedagogisk expertis inom lek och leksaker vid MGPPU (Moskvas kommunala psykologi- och pedagogikuniversitet). Där var deltog hon som expert i forskning om leksaker och barns lek, bildningsverksamhet och expertis inom leksaksproduktionens utvecklande egenskaper.

Parallellt har Aleksandra aktivt tillägnat sig läraryrket. Under ett år arbetade hon som underlärare i en waldorfförskola och under flera år ledde hon utvecklande lektioner för barn i förskoleåldern på ett center för barn i Moskva. Senare hittade hon på och organiserade egna projekt för barn och föräldrar med olika inriktningar.

[/toggle]

[toggle title=”Olga Rodina”]

Pedagog

Olga har examen (2012) hon från Nationella Skovorodauniversitet för pedagogik i Charkiv med inriktning lärare i ukrainska språket och litteratur, engelska språket och litteraturen. Under tre år har hon undervisat i engelska i grundskola och skola med specialinriktning. År 2010 arbetade hon som ledare på ett sommarläger för barn. Förutom ett djupt intresse för undervisning har hon under många år varit engagerad i idrott.

[/toggle]

[toggle title=”Nuria Bönnemark”]

Samordnare för barnverksamheten och ansvarig för räkenskaperna

Nuria har examen i redovisning och ekonomi från Kirgizistans statliga nationella universitet, har läst företagsekonomi på komvux i Malmö, mamma till en pojke född 2006 och en flicka född 2010. Hon arbetar för närvarande som redovisningsassistent.

[/toggle]
[toggle title=”Niklas Bönnemark”]

Webbredaktör och översättare

Niklas har fil kandexamen från Lunds universitet (2015) med engelska som huvudämne och med biämnena ryska och svenska som andraspråk. Han har arbetat som lärare inom vuxenutbildning. Var en av redaktörerna för Norstedts ryska ordbok (2006), och 2001 tog han initiativet till att bilda Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland (Skruv). Niklas är gift och har tre barn (födda 2000, 2006 och 2010). Han arbetar som vd på ett utbildningsföretag. Tidigare har han hållit på mycket med musik och amatörteater. Även intresserad av datorer och internet.

[/toggle]
[/accordion]