Personal på barnverksamheten

Skruvs barnverksamhet håller till främst på tredje våningen i ABF-huset på Spånehusvägen 47 i Malmö. (Denna adress får inte användas för korrespondens.) För frågor om barnverksamheten kontakta verksamhetsledaren Liliya Nicolaidis via e-post på adress liliya.nicolaidis(a)skruv.org eller på telefon 073-738 63 03 eller samordnaren Nuria Bönnemark via e-post på adress deti(a)skruv.org eller på telefon 076-224 82 64.

Här är vi som leder barnverksamheten:

Foto: Andreas Nicolaidis.

[accordion]
[toggle title=”Liliya Nicolaidis”]

Verksamhetsledare, pedagog och organisatör

Liliya har examen från lärarhögskolan med inriktning på matematik och informatik. Hon har gått kurser för att leda stora barn- och ungdomsevenemang samt vidareutbildning för lärare. Liliya har arbetat som pionjärledare, organisatör och pedagog samt lågstadielärare. Hon har totalt 14 års erfarenhet av pedagogiskt arbete och är mamma till två barn: en flicka född 1991 och en pojke född 2004. För närvarande studerar hon på Linnéuniversitetet i Växjö.

[/toggle]
[toggle title=”Marina Pavlova Kjems”]

Pedagog

Marina har lingvist- och lärarexamen cum laude från fakulteten för romanska och germanska språk vid Voronezjs statliga universitet med inriktning på lingvistik och interkulturell kommunikation och med engelska och franska som språk. Dessutom har hon lärt sig undervisa i ryska som främmande språk. Under fem år undervisade hon barn i engelska som privatlärare. Hon har undervisat i engelska för andraårsstudenter med icke-filologisk inriktning och för vietnamesiska kemistudenter vid Roskilde universitet. Har examen från Roskilde universitet och är behörig lärare i engelska och franska på högstadiet och gymnasiet i Sverige. Har arbetat som pedagog på en förskola i Malmö. Marina är gift och har två döttrar, födda 2006 och 2008.[/toggle]

[toggle title=”Maryna Mykhatska”]

Ledare för teatergruppen Surpris

Maryna Mykhatska blev civilingenjör vid Kievs polytekniska universitet 2007, men hennes fallenhet har hon hittat på det kulturella snarare än det tekniska området.

År 2009 avlade hon examen vid Kievs kultur- och konstuniversitet som regissör för underhållning och stora tillställningar. Hon har arbetat i sju år med att ordna stora evenemang, bland annat två år som regissör och manusförfattare på det ukrainska barnteveprojektet Krok do zirok (Ett steg mot stjärnorna).

[/toggle]
[toggle title=”Olga Korolenko”]

Instruktör för grupperna för tidig inlärning

Olga är utbildad jurist, men hennes huvudsakliga sysselsättning just nu är att uppfostra sin lilla dotter (född 2008). Är intresserad av metodik vad gäller barns tidiga utveckling och metoder för att undervisa i ryska på ett lekfullt sätt. För Olga är det väldigt viktigt att hennes lilla dotter i framtiden kan tala ryska, läsa och i bästa fall skriva korrekt. Därför lägger hon ner mycket kraft på allsidig utveckling av sin dotter och anser att en harmonisk utveckling av barnens färdigheter är särskilt viktig i flerspråkiga familjer. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper med de blivande underbarnens föräldrar på lektionerna i vuxencirkeln.

[/toggle]
[toggle title=”Jenny Gorstein”]

 

Jenny har genomgått gymnasiet med matematisk-ekonomisk inriktning och pedagogiska kurser vid Kirovograds statliga lärarhögskola, arbetat som lärare i matematik och matematiklärare i femte till åttonde klass. Fördjupad kunskap om matematik och datavetenskap fick Jenny på Dnepropetrovsks nationella gruvuniversitet vid fakulteten för elektromekanik.

Jenny har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, som hon förvärvat under mastersutbildning inom service management, och som klasslärare i skolan.

Jenny är gift och har en son år född 2005 och två bonusbarn (födda 2003 och 2005). Tillsammans med sin man engagerar hon sig mycket i barnens allsidiga utveckling.

För närvarande håller Jenny på att avsluta sin utbildning vid Lunds universitet.

[/toggle]
[toggle title=”Anna Bülow”]

 

Anna har examen från filologiska fakulteten vid Sumys statliga universitet med engelska och tyska som huvudämnen, med rätt att undervisa i främmande språk för barn i grund- och gymnasieskolan. Specialist. Har tre års erfarenhet av handledning i engelska av barn i olika åldrar 3 år. Har genomgått praktik på Alexandergymnasiet i Sumy.

[/toggle]

[toggle title=”Alevtina Nagel”]

 

Alevtina har examen (2012) från filologiska fakulteten vid statliga Lomonosovuniversitetet i Moskva med inriktning filolog, lärare i engelska och utländsk litteratur. År 2010 praktiserade hon på European Business School i London. Har varit handledare i engelska för både skolbarn och vuxna. Hon har även arbetat som engelsklärare vid fakulteten för biologi vid Lomonosovuniversitetet. För närvarande studerar hon svenska språket och arbetar som barnflicka.

[/toggle]

[toggle title=”Jana Jekimova”]

Instruktör för dansgruppen

Jana började dansa när hon var litet barn. Hon lärde sig olika stilar (klassisk dans, folkdans, modern dans, hip-hop) på olika dansskolor i Estland. Nu fortsätter hon att lära sig nya dansstilar i en dansstudio i Malmö. Jan hjälper gärna sina små elever att ta sina första danssteg och förmedlar sina kunskaper och sin kärlek till dansen på lektionerna i dansgruppen på Skruvs ryska barnverksamhet.

För tillfället studerar Jana mänskliga rättigheter på Malmö högskola.

[/toggle]

[toggle title=”Olga Rodina”]

 

Olga har examen (2012) hon från Nationella Skovorodauniversitet för pedagogik i Charkiv med inriktning lärare i ukrainska språket och litteratur, engelska språket och litteraturen. Under tre år har hon undervisat i engelska i grundskola och skola med specialinriktning. År 2010 arbetade hon som ledare på ett sommarläger för barn. Förutom ett djupt intresse för undervisning har hon under många år varit engagerad i idrott.

[/toggle]

[toggle title=”Nuria Bönnemark”]

Samordnare för barnverksamheten och ansvarig för räkenskaperna

Nuria har examen i redovisning och ekonomi från Kirgizistans statliga nationella universitet, har läst företagsekonomi på komvux i Malmö, mamma till en pojke född 2006 och en flicka född 2010. Hon arbetar för närvarande som redovisningsassistent.

[/toggle]
[toggle title=”Niklas Bönnemark”]

Webbredaktör och översättare

Niklas är universitetsutbildad främst inom engelska, ryska och svenska som andraspråk. Han har arbetat som lärare inom vuxenutbildning. Var en av redaktörerna för Norstedts ryska ordbok (2006), och 2001 tog han initiativet till att bilda Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland (Skruv). Niklas är gift och har tre barn (födda 2000, 2006 och 2010). Han arbetar som vd på ett utbildningsföretag. Tidigare har han hållit på mycket med musik och amatörteater. Även intresserad av datorer och internet.

[/toggle]
[/accordion]