Куликов И.С. Портрет писателя Е.Н.Чирикова, 1904

Inlämning till Skruvs skönlitterära bok 2014

Skruv planerar att ge ut nästa samlingsverk i serien Från hjärta till hjärta under sista kvartalet 2014. Verk tas emot för publikation i samlingen t.o.m. 30 januari 2014.

År 2014 utkommer den femte upplagan, och därmed jubileumsutgåvan, av antologin ”Från hjärta till hjärta”. Den här gången kommer boken att skapas i samarbete med ryskspråkiga Internationella Författarförbundet (se förbundets webbplats här). Verk av medlemmarna i Skruvs litteraturklubb kommer att finnas i antologin tillsammans med redan etablerade ryska författares verk. Och eftersom klubben, liksom föreningen Skruv, är tvåspråkig, kommer alla verk i boken att publiceras på två språk, ryska och svenska. Översättning kommer i år att utföras mot ersättning. Genom att skicka dina verk för tävlingen godkänner du de här nämnda villkoren.

Verk för publicering i samlingen tas emot genom urvalsförfarande: dikter, prosa, essäer, kåserier, pjäser, fabler, skisser… på svenska och ryska, gärna även på ukrainska och vitryska. Alla som vill vara med är välkomna, erfarna såväl som oerfarna, välrenommerade och gröna på det litterära området. För urvalet av verk står Skruvs litterära råd, som är speciellt inrättat i detta syfte.

Omfång på det inlämnade materialet: Varje författare i samlingen tilldelas maximalt fem A4-sidor originalmanus, oavsett om det är prosa eller poesi, eller både och. När det gäller dikter, tar vi emot högst 10 per författare, av högst 5 kan väljas ut för publicering.

Vi behöver dessutom hjälp med översättning och redigering och välkomnar alla som vill hjälpa till och har lämplig utbildning och erfarenhet.

Vid frågor kontakta litteraturklubben på e-postadress book2014(a)skruv.org.

För att delta i uttagningen krävs det att författaren är medlem i Skruv. Verk av författare bosatta i Ryssland, som inte har fått sina verk publicerade i någon av Skruvs tidigare antologier, och som inte är medlemmar i Skruv 20 januari 2014, accepteras inte som genom Skruv. Dessa författare rekommenderas att lämna in verk för publicering i boken genom den Moskvabaserade Internationella författarunionen (se denna länk).

Använd nedanstående formulär när du anmäler dig och dina verk till uttagningen:

  Alla fälten är obligatoriska.

  Ditt namn

  Din e-postadress

  Fil 1

  – filnamn: ”Bok 2014 (ditt förnamn och efternamn) text”

  – format: Wordfil (teckensnitt Times New Roman, teckenstorlek 12, radavstånd 1,5)

  – innehåller texterna

  Fil 2

  – filnamn: ”Bok 2014 (ditt förnamn och efternamn) biografi

  – format: Wordfil (teckensnitt Times New Roman, teckenstorlek 12, radavstånd 1,5)

  – innehåller följande information: för- och efternamn, ev. pseudonym, födelseår, utbildning och yrke, bostadsort, lista över de främsta verken eller publikationerna, postadress, telefon, e-postadress, kort biografi och ev. övriga upplysningar

  Fil 3

  – filnamn: ”Bok 2014 (ditt förnamn och efternamn) bild

  – bildfil i något av formaten tif, jpg eller png, helst högupplöst, minst 1,5 megabyte stor

  – foto på författaren

  Ange tecknen på bilden:

  To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

  Detta är ett Skruvarrangemang.

  Idé, planering och genomförande: Lidia Elfstrand och Skruvs litteraturklubb.
  Rysk text i informationen: Lidia Elfstrand, Lidia Göransson.
  Översättning av informationen till svenska: Niklas Bönnemark.
  Layout och marknadsföring: Niklas Bönnemark, Lidia Elfstrand.
  Utskick på papper till e-postlösa medlemmar: Ulf Pauli.


  Publicerat

  i

  av

  Etiketter: