Volontärer sökes till den nordeuropeiska kulturfestivalen Hjulet Linneblå

Skruv är en av arrangörerna av den nordeuropeiska kulturfestivalen Hjulet Linneblå, som äger rum i februari 2015. I pdf-filen här finns en presentation på engelska av projektet, med information om inriktning, omfattning och syfte med arrangemanget.  Vi behöver dock hjälp med samordning, så hjälp gärna till att sprida information i era nätverk, ifall det finns personer som är intresserade av relevant erfarenhet och meriter. Tanken är inte att människan ska bli inkastad i arbetsprocessen och får kämpa själv med uppdraget, utan att människan ska utgöra ett viktig led i organisationen av festivalen, med ansvar för en viss fråga. Vi ger tydliga riktlinjer, stöd och tips för genomförandet. Självklart uppskattas även allt initiativtagande! Det saknas:

  • en koordinator på den svenska sidan: kontakt med befintliga deltagare (Lunds studentteater) och även potentiella andra i Helsingborg (t.ex. Boost och kulturföreningar) och Malmö. Planering av logistik och bokning av lokaler.
  • en koordinator på den danska sidan: där har vi inga kontakter med några kulturföreningar än men några ingångar för att börja leta. Samma här logistik och bokning av lokaler för festivalaktiviteter i Cph och Helsingör.
  • en kontaktperson för östeuropeiska gäster: att håla kontakt, samla nödvändig information för deras besök, anordning av pappersarbete kring besöket (kontakt med ambassader, visum).
  • en kommunikation- och marknadsföringsansvarig: att jobba mot media och med marknadsföring av evenemanget.
  • en samarbetscoach: att underlätta för deltagarna att samarbeta under sommaren. Jätteviktigt eftersom detta är grunden för deras samarbete vid ankomsten, och därmed även resultat av hela festivalen.
  • en kontaktperson för sponsorer i norden: att göra utskick till potentiella sponsorer av eventet, följa upp intressen och anpassa marknadsföringserbjudande för sponsorer.
  • en kontaktperson för rysktalande sponsorer.

Tania Bauder, tania.bauder(a)skruv.org


Publicerat

i

av

Etiketter: