Inlämning till Skruvs skönlitterära bok 2015

Skruv planerar att ge ut nästa samlingsverk i serien Från hjärta till hjärta under sista kvartalet 2015. Verk tas emot för publikation i samlingen t.o.m. 15 april 2015.

År 2015 utkommer den sjätte upplagan av antologin ”Från hjärta till hjärta”. Verk av medlemmarna i Skruvs litteraturklubb kommer att finnas i antologin tillsammans med redan etablerade ryska författares verk. Och eftersom klubben, liksom föreningen Skruv, är tvåspråkig, kommer alla verk i boken att publiceras på två språk vardera, av vilka åtminstone det ena är svenska eller ryska. Översättning kommer i år att utföras mot ersättning. Genom att skicka dina verk för tävlingen godkänner du de här nämnda villkoren.

Verk för publicering i samlingen tas emot genom urvalsförfarande: dikter, prosa, essäer, kåserier, pjäser, fabler, skisser… på svenska och ryska, gärna även på ukrainska och vitryska. Alla som vill vara med är välkomna, erfarna såväl som oerfarna, välrenommerade och gröna på det litterära området. För urvalet av verk står Skruvs litterära råd, som är speciellt inrättat i detta syfte.

Omfång på det inlämnade materialet: Varje författare i samlingen tilldelas maximalt fem A4-sidor originalmanus, oavsett om det är prosa eller poesi, eller både och. När det gäller dikter, tar vi emot högst 10 per författare, av vilka högst 5 kan väljas ut för publicering.

Om författaren vill öka omfånget på de publicerade verken är det möjligt att göra det mot en extra avgift om 170 kr för varje extra sida originaltext.

Litteraturklubben är tacksam för all hjälp med översättning och korrekturläsning på svenska, ryska, ukrainska och vitryska, och vi välkomnar alla som vill hjälpa till och har lämplig utbildning och erfarenhet.

Vid frågor kontakta litteraturklubben på e-postadress book2015@skruv.org.

För att delta i uttagningen krävs det att författaren är medlem i Skruv.

Använd nedanstående formulär när du anmäler dig och dina verk till uttagningen:

Error: Contact form not found.

Detta är ett Skruvarrangemang.

Idé, planering och genomförande: Lidia Elfstrand och Skruvs litteraturklubb.
Rysk text i informationen: Lidia Elfstrand, Lidia Göransson, Ludmila Kaliles.
Översättning av informationen till svenska: Niklas Bönnemark.
Layout och marknadsföring: Niklas Bönnemark, Lidia Elfstrand.
Utskick på papper till e-postlösa medlemmar: Ulf Pauli.


Publicerat

i

av

Etiketter: