Den 12 mars arrangerade Ryska riksförbundet i Sverige tillsammans med ett par serbiska föreningar traditionellt firande av den slaviska fastlagshögtiden, máslenitsa i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Besökarna fick ta del av uppvisningar av några av de bästa grupperna. Det slaviska fastlagsfirandet är en festival med kultur, konsthantverk och en informativ utställning.

Skruvs sånggrupp Slávenka deltog med ett varierat program bestående av folksånger och sånger influerade av folkmusik från Ryssland och Ukraina. Dessutom uppträdde vår duett Maslenitsa (Elena Bibanina och Anton Bibanin) med sånger och danser för att bjuda in våren till maslenitsa.

Här är några av våra egna bilder från Kungsträdgården:

[custom_gallery id=”356069″]

Foto och video från Maslenitsa

Och här är bilder och videosnuttar från evenemanget som vi har hittat på Instagram (utan inbördes ordning):

På Facebook har vi hittat:

Och på Youtube:

Tipsa oss gärna om fler bilder och videosnuttar på nätet, så lägger vi in länkar här!