Här är två artiklar som illustrerar vad ryska medier rapporterar om Sverige och vad svenska medier rapporterar om Ryssland sommaren 2016:

[blockquote author=”Rússkaja vesná, nyheten ursprungligen publicerad i olika svenska medier”]Svensk polis i bikini grep tjuv

Polisen Mikaela Kellner, som tillbringade en ledig dag tillsammans med vänner i en park i Stockholm, lyckades gripa en tjuv som försökte stjäla hennes mobiltelefon. Läs vidare (på ryska)… (på svenska t.ex. på Expressen…)[/blockquote]

[blockquote author=”Aftonbladet”]Kolla in ryssarna – gör hela jobbet på en dag

Vägarbeten brukar i allmänhet innebära veckor av avstängningar och irritation, men det behöver inte vara så. I Moskva valde man det senare och asfalterade om den sexfiliga huvudgatan Tverskaya – på endast en dag. Läs vidare…[/blockquote]