Sommaren 2018 ordnar Skruv en rad olika aktiviteter. Välkommen att vara med!

Picknick i Lund 21 juni

Skruvs picknicksäsong 2018 startar i Lunds botaniska trädgård, där vi träffas för att äta och dricka, ha roligt tillsammans, spela kubb och sjunga några sånger på svenska och ryska! Dessutom har du chansen att vinna några enkla souvenirer från Ryssland.

Picknick vid Smygehuk 30 juli

Vi fortsätter Skruvs picknicksäsong! Nu drar vi till Smygehuk, där allt är sydligast: Sveriges (och den skandinaviska halvöns) sydligaste udde, sydligaste kafé, sydligaste fyr och så vidare.

Babyrytmik juli–augusti 2018

På söndagar i juli och augusti 2018 ordnar Skruvs ryska barnverksamhet babyrytmik i lekfull utomhusmiljö i Malmö. Babyrytmiken vänder sig till barn under 1½ år och deras rysktalande föräldrar. Vi rör oss till musik, sjunger och utvecklas tillsammans. För mer information, klicka på respektive datum i evenemangslistan till höger.

Picknick i Helsingborg 7 juli

Vi samlas på Råå för att äta och dricka, ha roligt tillsammans, spela kubb och sjunga några sånger på svenska och ryska! Och kanske lär vi oss lite om midsommartraditionerna i Sverige, Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Den här dagen infaller den gamla östslaviska sommarhögtiden Kupala.

Picknick i Malmö 14 juli

Skruvs picknicksäsong fortsätter i Malmö, där vi ses i Pildammsparken för att äta och dricka, ha roligt tillsammans, spela kubb och sjunga några sånger på svenska och ryska.

Picknick och instameet i Köpenhamn 21 juli

Skruv bjuder in till en picknick och instameet i Østre Anlæg i Köpenhamn. Följ med på föreningens utflykt till en del av staden där man kan se inflytande både från Sverige, Ukraina och Ryssland!

Picknick i Göteborg 28 juli

Skruvs picknicksäsong fortsätter, den här gången i Göteborg. Dagsutflykt för våra medlemmar från Skåne, och vi välkomnar göteborgare med intresse för – eller ursprung i – Ryssland, Ukraina och Vitryssland.

Utflykt med Skruv till Johannamuseet 11 augusti 2018

Häng med föreningen när vi gör en utflykt till Johannamuseet utanför Skurup! Här visas bilar, motorcyklar, leksaker, bruksföremål, musikinstrument och mycket annat från hela 1900-talet.

Skruvs ryska barnverksamhet på festivalen Chansen i Köpenhamn 25–26 augusti

Skruvs ryska barnverksamhet deltar återigen i den ryskspråkiga festivalen Chansen, som äger rum i Köpenhamn 25–26 augusti.

2 september: Läsårsstart på Skruvs barnverksamhet

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Skruvs ryska barnverksamhet (”Kolokóltjik”) startar sitt läsår 2 september. Kolokoltjik är öppen för barn i åldern 1 till 18 år som har ryska som umgängesspråk eller som vill lära sig ryska som främmande språk. Den 28 oktober uppmärksammar vi att det är tio år sedan barnverksamheten startade i Malmö. Mer information om jubileet kommer i samband med läsårsstarten.

Besök med guidning i Stockholm i september

I september planerar Skruv ett besök i Stockholm, där vi blir mottagna av den professionella guiden Oksana Bulgakova (@gidstockholm på Instagram) för en alldeles speciell guidning. Mer information kommer inom kort!