En dag med ryska romanser

En dag med ryska romanser

Laddar Karta...

Datum och tid
sön 8 juni 2014 kl. 14.30–18.00

Plats
Ungdomens hus, Tea/Barbro
Norra Skolgatan 10 a, MalmöSkruv inbjuder till en dag med ryska romanser framförda av Irina Dolgova. Irina är lärare i körsång och solosång. Mellan 1981 och 2011 arbetade hon i de ryska polartrakterna, och nu bor och arbetar hon i S:t Petersburg. Irina Dolgovas elever har framgångsrikt deltagit ett flertal gånger i festivaler och tävlingar.

Förutom en sångerska från S:t Petersburg väntar oss några glada musikaliska överraskningar. På programmet står även läsning av dikter av Pusjkin och andra poeter. Om du vill läsa någon dikt, ber vi dig anmäla det här:

Ditt namn (obligatoriskt)

Din epost (obligatoriskt)

Jag vill läsa följande dikt(er) och författare:

Ange tecknen på bilden:
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Denna dag kommer det även att ordnas försäljning av varor från den ryska affären Baraban och det ryska bageriet Karamel. Brissling, sill, kaviar, bovete, ryskt grovt bröd, súsjki (små ringformade kex) och prjániki (ryska pepparkakor), saltgurka, rysk sallad, smörgåsar med korv och ost, läsk, kvass (slags syrlig svagdricka), potatis-, svamp- och äppelpiroger, vatrúsjki (slags bakelser med kvarg), pannkakor och mycket annat – allt detta kan man kalasa på eller fylla sina förrådet med. Kaffe och te ingår i entréavgiften, som är 40 kronor (20 kr för Skruvmedlemmar).

En dag med ryska romanser anordnas i samband med Ryska språkets dag (6 juni) och Rysslands nationaldag (12 juni).

Projektledare är Viktoria Axelsson. Konferencier är Svetlana Kniazeva. För utsmyckningen av lokalen ansvarar Zinaida Bergström.

Evenemanget anordnas i samarbete med ABF Malmö och med stöd av Ryska riksförbundet i Sverige.