Filmkväll: Ofullbordat stycke för mekaniskt piano (1977)

Filmkväll: Ofullbordat stycke för mekaniskt piano (1977)

Datum och tid
fre 15 oktober 2010 kl. 19.00–22.00

Plats
Oscarssons
Stenöregatan 32, BunkeflostrandSkruv visar det prisbelönta dramat Ofullbordat stycke för mekaniskt piano (Неоконченная пьеса для механического пианино, Neokóntjennaja pjésa dlja mechanítjeskogo pianíno, 1977), som bygger på en pjäs av Anton Tjechov, i regi av Nikita Michalkov, som även regisserade den Oscarsbelönta filmen Brända av solen.

I rollerna ser vi Aleksandr Kaljagin, Jelena Solovej m.fl. Längd: 103 min. Filmen visas på ryska med svensk text.

En strålande vacker sommardag anländer Platonov till generalänkans gods. Han har bjudits in för att tillbringa en helg i goda vänners lag och med sig har han sin fru. När en av gästerna visar sig vara Platonovs ungdomskärlek väcks en häftig romans till liv. I takt med att natten närmar sig blir den outhärdliga insikten dock allt klarare: båda är gifta, låsta i sina liv och ungdomens underbara dagar är förbi för att aldrig komma tillbaka.

Se även Internet Movie Database.

Obs! Denna filmkväll ordnas som ett knytkalas. Var och en tar med sig något att äta och dricka till den gemensamma buffén. (Alternativt kan man i förväg beställa mat för avhämtning på t.ex. Papa Joe’s Restaurang i Bunkeflostrand, se meny på www.papajoesrestaurang.se.)

Filmkvällarna är en kostnadsfri medlemsförmån för medlemmar i Skruv. Medlemskap krävs och kan lösas före varje visning.

För mer information om filmkvällen kontakta Natalie Oscarsson på adress nataly(a)home.se eller på telefon 040-15 85 40 eller 070-208 07 50.

Detta är ett Skruvarrangemang.

Val av film: Natalie Oscarsson.
Planering: Natalie Oscarsson.
Svensk text i inbjudan: Niklas Bönnemark, Natalie Oscarsson.
Rysk text i inbjudan: Natalie Oscarsson.
Layout och marknadsföring: Niklas Bönnemark.
Fotodokumentation: bestäms senare.