Julutflykt med Skruv – julmarknad, julbrunch och julskyltning

Julutflykt med Skruv - julmarknad, julbrunch och julskyltning

Laddar Karta...

Datum och tid
sön 2 december 2007 kl. 09.00–17.00

Plats
Österlens museum
Storgatan 24, SimrishamnVi åker till Simrishamn och besöker Österlens museum, där det ordnas traditionell julmarknad och julstök. Museets chef Lena Alebo tar emot oss och ger en introduktion till julmarknaden. Därefter får vi se hur man lagade julmat i Sverige förr i tiden, vi får höra julberättelser och titta in i äppelverkstaden. Det kommer också att finnas försäljning av julsaker.

Efter besöket på museet tar vi en kort promenad genom staden till restaurang Måns Byckare, där vi äter julbrunch. Därefter blir det en stunds tillfälle att titta på staden och besöka några av butikerna, som är öppna med anledning av att det denna dag är skyltsöndag, innan vi tar tåget tillbaka till Malmö.

Vi samlas på Malmö Centralstation kl. 09.00 och tar tåget till Simrishamn en liten stund därefter. Vi är tillbaka i Malmö strax före kl. 17.00. Exakta tider får du när du anmäler dig, eller på begäran.

I deltagaravgiften, som är 170 kr, ingår entré till museet och julbrunch. Deltagaravgiften betalas kontant till Skruv på tåget. För vuxna som inte är medlemmar i Skruv tillkommer en avgift på 50 kr. (Medlemskap kan lösas i samband med utflykten.) Barn t.o.m. 12 år har rabatt.

Enkel resa från Malmö till Simrishamn kostar 67 kr (med Skånetrafikens rabattkort). Var och en löser biljett till Simrishamn innan vi samlas på perrongen på Malmö C.

Anmäl dig snarast till e-postadress info(a)ryska.nu eller till Niklas Bönnemark på telefon 040-26 86 41 eller 070-715 45 00.