Litteraturmötena i Malmö

Litteraturmötena i Malmö

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 26 oktober 2013

Plats
Ungdomens hus, Festsalen
Norra Skolgatan 10 b, MalmöSkruv inbjuder i samarbete med ABF Malmö till Litteraturmötena i Malmö 26-27 oktober 2013.

Litteraturmötena i Malmö är fulla av intressanta händelser som inkluderar möten och informellt umgänge med författare, poeter och litteraturintresserade från olika länder.

Preliminärt program


Lördag 26 oktober
i sal 11, Ungdomens hus, Torpgatan 21, Malmö.

10.00-12.00 Seminarium lett av Michail Khanin: ”Retorik för barn och vuxna, eller: Hur man lär sig att tala rätt och vackert”. Språk: ryska.
12.30-14.30 Seminarium lett av Alexander Gritsenko: ”Hur man blir en känd författare”. Föredrag av Andrej Sjtjerbak-Zjukov, litteraturjournalist, poet och teoretiker: “Användning av mytologiska strukturer i dramaturgin i modern genrefilm”. Språk: ryska.
15.00-20.00 Ryska klubben på temat ”Musikalisk-poetiska möten med moderna ryska författare”. Språk: ryska.


Söndag 27 oktober

12.00-14.00 sal 4, Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 a, Malmö

Seminarium lett av Michail Khanin “Några ord om mig själv och andra berömda personligheter”. Språk: ryska.

14.00-20.00 Festsalen, Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 a, Malmö

Presentation av den fjärde antologin i serien “Hjärta till hjärta”, Litteraturmötenas främsta del. Språket för presentationen av den fjärde boken är ryska med tolkning till svenska (av Michael Potok och Maria Edström). Fri entré. I kaféet kan man till en billig peng köpa vin, te, kaffe och enkla maträtter ur det svenska och det ryska köket. Bokutställning och bokförsäljning. Alla fyra böckerna i serien “Från hjärta till hjärta” finns till försäljning. Dessutom finns böcker av följande närvarande författare: Nina Plaksina, Nikolai Vlassiouk, Alexander Gritsenko, Andrej Sjtjerbak-Zjukov, Alexander Mamontov, Michail Khanin m.fl.

14.30 Presentation av den fjärde antologin i serien “Från hjärta till hjärta”, “På kärlekens vågor”. Författarna ger smakprov på sina verk och delar med sig av sina känslor och tankar genom de konstnärliga gestalter de har skapat.
16.00 Konsert med Midnattskören under ledning av Gösta Petersen och Skruvs sånggrupp Slavenka under ledning av Elena Bibanina
17.00 Fortsättning av presentationen av den fjärde antologin i serien “Från hjärta till hjärta”, “På kärlekens vågor”.
18.40 Klassisk pianokonsert med Filipp Subbotin och ART Duo (Filipp Subbotin och Yana Ryabinina), Tjeckien.

20.00-22.00 Festsalen, Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 a, Malmö

20.00 Avslutande middag, pris 150 kr. Biljetter säljs t.o.m. 20 oktober 2013. En unik möjlighet att i informell atmosfär umgås med författarna av boken ”På kärlekens vågor” och även med våra gäster från Moskva, Prag, Skåne och Stockholm.


Detta är ett Skruvarrangemang i samarbete med ABF Malmö och med stöd av Vera Sagers Stiftelse.