Medlemsträff, tema Läkare mot kärnvapen

Medlemsträff, tema Läkare mot kärnvapen

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 11 januari 2003 kl. 14.30–17.00

Plats
Etnologiska institutionen
Finngatan 10, LundPå lördag, den 11 januari, ordnas Skruvs första medlemsträff för året! Det tidigare planerade jul- och nyårsprogrammet ställs in p.g.a. för litet intresse, och i stället får vi höra vår medlem Klas Lundius berätta om organisationen Läkare mot kärnvapen, där han arbetar som föreningsdirektör. Läkare mot kärnvapen arbetar med att informera beslutsfattare i hela världen om framför allt de medicinska effekterna av kärnvapenanvändning och -hantering. Organisationen finns i ett sextiotal länder, och den svenska delen, som har hand om kontakterna med Ryssland, besöker varje år atomministeriet, hälsoministeriet, utrikesministeriet, duman m.m.

Som vanligt kommer vi efter föredraget att fika och får chans att umgås med varandra.

Det hela börjar kl. 14.30, och vi kommer den här gången att hålla till på Etnologiska institutionen på Finngatan 10 i Lund. För medlemmar kostar det 10 kr, och icke-medlemmar som vill vara med betalar 30 kr.

Beskrivning av gångvägen från Lunds domkyrka till etnologiska institutionen: Gå från domkyrkan norrut genom parken Lundagård, förbi huvudingången till Akademiska Föreningen och fortsätt på Sandgatan tills den tar slut. Gå till höger på Biskopsgatan, ta första gatan till vänster (Sölvegatan) och sedan första gatan till höger (Finngatan). Hus 10 ligger på höger sida, ca 100 meter in på Finngatan. Ingång från sidan.

Alla är välkomna, men för att vi lättare ska kunna planera möblering och fika, är det bra om man anmäler sig i förväg (se kontaktuppgifter i signaturen längst ned). Säg till om du/ni har lust att hjälpa till att ordna fika.

Nästa medlemsträff blir i Malmö den 8 februari.