Midsommarpicknick 2017

Midsommarpicknick 2017

Laddar Karta...

Datum och tid
fre 23 juni 2017 kl. 12.15–16.00

Plats
Sofiero slott
Sofierovägen 131, HelsingborgSkruv inleder årets picknicksäsong genom att delta i Sofieros midsommarfest. Det blir traditionellt midsommarfirande, och det är fri entré till parken hela dagen.

Vi i Skruv samlas kl. 12.15 på gräsmattan innanför entrén. Håll utkik efter skylten med Skruvs logotyp! (Blir du försenad, ring 076-224 82 64 för att hitta oss.)

Midsommar på Sofiero är en tradition som går tillbaka till kungens tid då man bjöd in grannar och närboende att delta i firandet. Idag, liksom då är både stora och små midsommarfirare välkomna på ett traditionellt midsommarfirande. Ta med picknickkorgen och slå er ner i gräset på den kungliga fotbollsplanen och njut av mängder av dans och lek kring Sofieros vackra midsommarstång. Under dagen underhåller även Lugguddegillet med traditionell folkdans.

På midsommarafton är slott, utställningar och restauranger på Sofiero stängda. Hela parken är dock öppen och väl värd en promenad. Vi ses!

Från Malmö går det ett pågatåg 10.41. I Helsingborg går man över Järnvägsgatan och tar stadsbuss 8 mot Domsten, som går 11.49. Avstigning på hållplatsen Sofiero huvudentrén ca 12.05. För förbindelser från andra resmål, använd gärna “Hitta hit” från Skånetrafiken:

Fotot på midsommarstången är taget av Alena Savashevich.

Projektledare är Nuria Bönnemark.