Skruvkafé: Barnmissionen och Ukraina

Skruvkafé: Barnmissionen och Ukraina

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 10 mars 2012 kl. 15.00–18.00

Plats
Ungdomens hus, sal 11
Torpgatan 21, MalmöEfter föreningsstämman ordnas ett Skruvkafé på Ungdomens hus i Malmö. Temat är “Barnmissionen och Ukraina”.

Bo Wallenberg, chef för Barnmissionen i Malmö, berättar om sitt arbete. Barnmissionen hjälper årligen ca 500 000 människor i Ukraina, Filippinerna, Bangladesh, Zambia, Moldavien, Uganda och Malawi. I år är det 20 år sedan Bo personligen startade Barnmissionens arbete i Ukraina. Han kommer att berätta om sina personliga erfarenheter av att jobba med bistånd i Ukraina och om sina många resor dit, resor som har varit gripande med många omvälvande upplevelser. Bo Wallenberg kommer att visa bilder från dessa resor med fokus på Tjernobyls verkningar.

Bo Wallenberg är också honorärkonsul för Ukraina i Sydsverige.

Föredragsspråk: svenska. Ryska översättningar kommer att finnas tillgängliga.

Efter föredraget blir det diskussion, kaffe/te, kakor och tid att umgås med gamla och nya bekanta. Under detta Skruvkafé kommer vi också att fira den internationella kvinnodagen, som i f.d. Sovjetunionen är en glad högtid då man uppmärksammar alla kvinnor.

Entré: 30 kr för medlemmar i Skruv, 60 kr för icke-medlemmar. I entréavgiften ingår kaffe, te och lättare förtäring. Det går bra att lösa medlemskap i samband med Skruvkaféet.