Skruvkafé med visning av filmen Leviatan

Skruvkafé med visning av filmen Leviatan

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 9 april 2016 kl. 14.30–18.00

Plats
ABF Malmö
Spånehusvägen 47, MalmöSkruv visar den ryska dramafilmen Leviatan från 2014.

Filmen utspelar sig på en halvö vid Barents hav och handlar om en man som strider mot en korrupt borgmästare som vill åt hans mark. Manuset bygger på ett verkligt fall samtidigt som det är en modern omarbetning av Jobs bok och berättelsen om det bibliska sjöodjuret Leviatan. Producenten Aleksandr Rodnjanskij har sagt: “Den handlar om några av de viktigaste samhällsfrågorna i det samtida Ryssland utan att någonsin bli en konstnärs predikan eller ett offentligt anförande, det är en berättelse om kärlek och tragedi upplevd av vanliga människor.”

Språk: Filmen visas på ryska med svensk text.

Längd: 141 minuter.

Mer information på ryska finns på: http://ruskino.ru/mov/16556. På engelska på http://www.imdb.com/title/tt2802154/?ref_=nv_sr_1.

Observera att filmvisningen äger rum på andra våningen på ABF på Spånehusvägen 47 i Malmö (nära Folkets park, på andra sidan Amiralsgatan).

Stadsbussar: nr 5 och 32 (hållplats Folkets park), nr 34 och 35 (hållplats Barkgatan), nr 3 (hållplats Spånehusvägen). Regionbussar: hållplats Spångatan.

Entré: 60 kr (30 kr för medlemmar). I entréavgiften ingår kaffe/te och lättare förtäring. Det går att lösa medlemskap i samband med Skruvkaféet.

Alla är varmt välkomna!

Projektledare: Mikkel Brogren Nagel.

Detta är ett evenemang av Skruv i samarbete med ABF Malmö.