Skruvkafé: Putins Petersburg

Skruvkafé: Putins Petersburg

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 8 oktober 2005 kl. 14.30–17.00

Plats
Medborgarskolan
Stadiongatan 67, MalmöLördagen den 8 oktober kl. 14.30 ordnas ännu ett Skruvkafé i Malmö. Gunnel Arbin, tidigare journalist på Sydsvenskan, berättar om “Putins Petersburg”, baserat på hennes resa dit i augusti i år. Så här skriver Gunnel:

“Man har nyförgyllt kyrkornas kupoler och smidesjärnsstaketens gulddetaljer på de gamla palatsen längs Fontanka och Nevskij Prospekt. Ett besök i Raskolnikovs kvarter bortom Sennaja avslöjar dock en kvarvarande slum med hus som inte reparerats på många år och limsniffare som ingen bryr sig om. Men en gammal gumma på Sennaja sålde fortfarande kvass men nu i prydliga plastmuggar! Spritkioskerna vid metrostationerna har försvunnit och afghanistanveteranerna som tiggde framför Hotell Moskva är borta och ficktjuvarna är mindre aktiva i tunnelbanan. Putins verk?”

Lokalen är Medborgarskolan på Stadiongatan 67 (mellan Lorensborgsgatan och Bellevuevägen). Dit kommer man med buss 11 mot Kroksbäck, hållplats Hålsjögatan.

Fika serveras.

Deltagaravgiften är 10 kr för medlemmar (medlemskort kan krävas) och 30 kr för icke-medlemmar. Alla är välkomna!

Skruvkaféer i Malmö-Lund hålls normalt andra lördagen i varje månad, varannan gång i Malmö, varannan gång i Lund, alltid kl. 14.30.