Skruvkafé, tema Vitryssland

Skruvkafé, tema Vitryssland

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 8 september 2007 kl. 14.30–17.00

Plats
Medborgarskolan
Stadiongatan 67, MalmöVälkomna till Skruvkafé på tema Vitryssland. Vår vice ordförande Mi Lennhag ger oss en orientering om läget i landet och hur man bedömde situationen på en konferens som hölls i östra Polen i juli.

Den 11 och 12 oktober kommer Belarus Free Theatre på gästspel i Lund. Man spelar två pjäser, den ena Generation Jeans, en monolog skriven och framförd av Nikolaj Chalezin, den andra ännu ej fastställd.

Ordförande Gunnel Arbin träffade skådespelarna, den enda fria gruppen i Vitryssland, i Minsk i januari 2006 och skrev om dem i Sydsvenskan. Sedan framträdde de på Dramatens gästspelsscen Elverket i Stockholm.

Gruppen som bildades för några år sedan har haft stor framgång i utlandet och förutom i Stockholm också gästspelat både i London och Moskva. Men i hemlandet är deras situation svår, ja nästan omöjlig. Man får repetera i privata våningar och de samlingslokaler som man använder stängs ofta efteråt. Skådespelarna arresteras av säkerhetspolisen under olika förevändningar och nu har alla avskedats från de statliga teatrar som ger dem deras levebröd.

Entré: 20 kr (icke-medlemmar 40 kr). I entrén ingår kaffe, te och bröd.
Bussar: Stadsbuss 1 (hpl Bellevue Park), 5 och 34 (hpl Hålsjögatan).