Skruvkafé: “Vad kan svenskar lära av ryssar, och vad kan ryssar lära av svenskar?”

Skruvkafé: "Vad kan svenskar lära av ryssar, och vad kan ryssar lära av svenskar?"

Laddar Karta...

Datum och tid
sön 19 oktober 2008 kl. 14.30–17.00

Plats
Medborgarskolan
Gasverksgatan 17, HelsingborgSkruvkafé ordnas i Helsingborg på temat “Vad kan svenskar lära av ryssar, och vad kan ryssar lära av svenskar?”. Efter en kort inledning lämnas ordet fritt för diskussioner på svenska och ryska. Vi kommer i viss mån att tolka mellan de två språken.

Kanske kommer vi att prata om hur ryska fruar är och hur svenska män är, om svensk punktlighet, om ryska skolor, om svenskt kompromissande, om rysk gästfrihet – eller om något helt annat!

När träffen är slut kan diskussionerna fortsätta på Skruvs forum på internet, Skruvlistan, som är öppet för alla.

Från Knutpunkten (Helsingborg C): Medborgarskolan ligger på ca 15 minuters promenad från Knutpunkten. Gå förbi Stadsbiblioteket i Stadsparken och längs Carl Krooks gata fram till torget, där Gasverksgatan 17 ligger runt hörnet.

Vi siktar på att det ska bli ytterligare ett Skruvkafé i Helsingborg under hösten. Meningen är att vi den 19 oktober tillsammans ska bestämma vad som ska hända på den träffen och vem som ska göra vad. Alla förslag är välkomna!

Skruv hoppas få fler aktiva medlemmar i Helsingborg och Nordvästskåne, så det kan bli regelbundna träffar under 2009.

Entré: 20 kr för medlemmar, 40 kr för icke-medlemmar (barn under 12 år gratis). Fika ingår. (Passa gärna på att bli medlem i samband med Skruvkaféet! Medlemsavgiften är 200 kr för ett år, 100 kr för heltidsstuderande och pensionärer.)

Alla är välkomna!