Studiebesök i Lunds Botaniska trädgård

Studiebesök i Lunds Botaniska trädgård

Laddar Karta...

Datum och tid
sön 17 september 2017 kl. 15.30–17.00

Plats
Lunds botaniska trädgård
Östra Vallgatan 20, LundSkruv ordnar besök i Botaniska trädgården vid Lunds universitet med exklusiv guidning av Åke Rühling. Ta chansen att lära dig om de växter som “Botan” ståtar med! Och vem vet, kanske får du inspiration och vill börja odla något nytt själv?

Åke Rühling är forskare, doktor i kemi och biologi. Han startade och driver Botaniska museet i Oskarshamn och har samlat det största herbariet utanför universitetsvärlden. Han är ordförande i Biologiska sällskapet och leder ofta exkursioner, föreläsningar och florainventering i Småland. Han är författare till praktverket Floran i Oskarshamns kommun. Under flera decennier var Åke verksam vid Lunds universitet och guidade bl.a. studenter i Botaniska trädgården.

Besöket och den guidade visningen är kostnadsfri och öppen för alla. Tiden är anpassad för att alla medlemmar i Skruv ska kunna delta, även familjer med barn på Skruvs barnverksamhet i Malmö. För den som vill lösa medlemskap i Skruv går det bra att göra det i samband med besöket i Botaniska trädgården.

Språk: svenska, tolkning till ryska vid behov.

Vi samlas 15.30 utanför ingången till växthusen. Efter guidningen kan den som vill besöka Kafé Botan, som har öppet till kl. 18.00.