Svensk-rysk-ukrainsk-vitrysk picknick

Svensk-rysk-ukrainsk-vitrysk picknick

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 28 juli 2018 kl. 13.30–16.00

Plats
Slottsskogen, lekplatsen Plikta
Plikta 1, GöteborgSkruvs picknicksäsong fortsätter, den här gången i Göteborg. Vi hoppas att medlemmar från Skåne följer med på denna dagsutflykt och räknar också med stor uppslutning från göteborgare med intresse för – eller ursprung i – Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Det blir ett utmärkt tillfälle att diskutera intresset för fler Skruvaktiviteter i Göteborg!

Vi ses i Slottsskogen för att äta och dricka, ha roligt tillsammans, spela kubb och sjunga några sånger på svenska och ryska! Picknicken hålls på den stora lekplatsen Plikta, där både barn och vuxna kan ha skoj.

I bl.a. Ukraina och Ryssland uppmärksammas 28 juli som dagen för Rysslands (Kievrus) kristnande (år 988), och vi får några fakta om den historiska innebörden av detta.

Ta med något att äta och dricka efter eget önskemål samt något att sitta på, så ses vi nära den södra ingången till lekplatsen. Håll utkik efter den orangegula flaggan med Skruvs logotyp!

Språk (introduktion, kubb och allsång): svenska, ryska.

Evenemanget är gratis, öppet för alla oavsett ålder och modersmål. Ingen föranmälan krävs. Picknicken äger rum oavsett väder!

Picknicken är öppen för både medlemmar och icke-medlemmar. Passa gärna på att betala medlemsavgiften till föreningen (kontant eller Swish).

Förslag på resa från Malmö och tillbaka

Ditresa från Malmö:
9.59 från Malmö C (SJ Snabbtåg), 12.35 till Göteborg C.

Återresa till Malmö:
17.39 från Göteborg C (SJ Snabbtåg), 19.55 till Malmö C.