Skruvkafé/träff i Vi pratar ryska: Svensk-ryska kopplingar inom musik och film

Skruvkafé/träff i Vi pratar ryska: Svensk-ryska kopplingar inom musik och film

Laddar Karta...

Datum och tid
lör 24 oktober 2015 kl. 18.00–20.00

Plats
NBV Värmland
Nygatan 13, KarlstadFöreningen Vi pratar ryska inbjuder till detta föredrag, som har hållits som Skruvkafé i Malmö och Stockholm vid flera tillfällen.

Musiken i en av de mest kända svenska frikyrkliga sångerna är rysk. En svensk programledare talar ryska – i svensk tv. Flera ryska sånger har legat på Svensktoppen. Svensk barn-tv med ryska dockor. En svensk film med nästan uteslutande ryskt tal. En duett mellan två popsångare, en svensk och en rysk – på vilket språk sjunger de?

Förbindelserna mellan Sverige och Ryssland inom musik och film är otaliga. Niklas Bönnemark berättar om kända och mindre kända beröringspunkter mellan rysk och svensk musik och film. Eftersom utbytet verkar ha varit som störst på 1980-talet ligger fokus på den tiden, men vi får exempel ända från 1890 till de senaste åren. Föredraget illustreras med rikliga ljud- och filmexempel.

Föredragsspråk: svenska. Även den som inte har så stora kunskaper i svenska kan få ut ett och annat av föredraget tack vare de många ljud- och bildexemplen.

Entré inkl. fika: 20 kr (gratis för medlemmar i någon av föreningarna Skruv och Vi pratar ryska). Anmäl gärna deltagande på e-postadress vipratarryska@gmail.com.

Arrangörer: Skruv och Vi pratar ryska. Medarrangör: NBV Värmland.